Cleon bloggar

Reflektion omgång 4 division 1 Västra Svealand

Kategori: Innebandy

Så där ja, äntligen igenom reflektionen. Ni fick vänta ett dygn extra på reflektionen denna gång. Jag kompenserar det med en längre text än normalt.
 
Serien börjar sätta sig men behöver några omgångar till på sig för att se om nåt lag visar sig vara fågel eller fisk.

Ett fel i förra omgången och ett fel denna gång så visst har jag koll på den här serien. Men inte så svåra matcher att tippa so far. Glädjande nog var det i vår match felet satt då jag tippat förlust för oss men det blev istället seger i Sudden.


Surahammars IBF - IBK Lockerud Mariestad  6-9  (tips 2)
Hemmalaget var i ledningen under större delen av matchen men 15.20 in i sista perioden kvitterade Lockerud. Kollar man på matchhändelserna kan man se att 16.55 in i sista perioden så drabbas Surahammar av en drös utvisningar varav ett par stycken för protest och osportsligt uppträdande. Då vinner man inga matcher mot Lockerud. Då vinner man ABSOLUT INTE några matcher mot Lockerud. Det vill jag lova. Det hade varit intressant att ha varit på plats I Mälarenergi Arena i lördags under avslutningen av matchen. Verkar dessutom som att gjorde Lockerud 6-7 på straff efter 17:28 så det lär ha varit en rätt hög ljudnivå på hemmapubliken under den straffen. Starkt att då göra mål.

”Sura” är inget blufflag i år, det kan vi konstatera. Vi kan också konstatera att Lockerud nu är allena i förarsätet efter vårt poängtapp mot Arvika. Inte oväntat.


GS 86 AIF - IBF Falun Ungdom  4-6  (tips 2)
Falun Ungdom vinner ännu en jämn match och samlar viktiga poäng i jakten på playoff även om den slutgiltiga tabellsummeringen är en bra bort. GS kom tillbaka och visade ändå att man har nån stolthet i de rosa dresserna även om det blev ytterligare en förlust. Skotten klart till bortalaget så sett till det verkar det ha varit en rättvis seger. Hemmalaget får inrikta sig på att plocka fullpoängare mot sina kollegor i bottenträsket istället.

 
Hagfors IBS - Torshälla IBK  14-2  (tips 1)
Smäck! Boom! Boff! Baff!
 
6-0 och 20-3 i skott till hemmalaget efter den första perioden. Visst HIBS är vassa framåt och vi skall inte ta den här segern ifrån dem, absolut inte. Men att se resultat som 16-3 (Västerås-GS86) och så här då 14-2 gör ju att man blir lite smått irriterad. Inget ont om Torshälla och GS86, har man kvalificerat sig för en så har man och då är man förtjänt av platsen. Men om jag ser det från en förening som Skoghall som siktar på att bli en stabil allsvensk förening så gör ju det seriesystem som vi har nu att klivet från division 1 till allsvenskan till ett väldigt stort kliv att ta. Det är till viss del för klent motstånd sett över hela säsongen och det skulle behövas stramas åt i seriepyramiden. Jag återkommer eventuellt till hur jag vill att det skall se ut.
 
Men med det sagt har jag väl jinxat till det och bäddat för att vi kommer torska mot både Torshälla och GS86 när det väl är dags att möta dem.

Tillbaka till matchen. 6-0 efter en period och 14-2 till slut. Fyra av HIBS anfallare är nu med på topp 10 i poängligan och framåt ser laget ruskigt starka ut. Nu har laget en viktig match mot Kumla borta i den omgång som kommer. Dags att vinna mot lag högre upp i serien för även om Kumla än så länge saknar poäng så tyckte jag de såg rätt bra ut då vi mötte dem, det fanns kvalité hos många spelare. Definitivt inget lag som kommer att förlora matcher med siffror likt det jag nämnt tidigare i detta inlägg.


Filipstad IBK - IBF Västerås  7-11  (tips 2)
Ahh fan, jag tippade ett typiskt resultat för Spångbergshallen och plitade ner 6-11. Borde givetvis fattat att jag skulle tippat 7-11. Jämnt efter första, Västeråsryck i andra och sen var matchen klar. Laget från gurkstaden har gjort flest mål i serien men sprider ut sitt poänggörande på fler spelare. Kan vara en styrka men kan också vara en nackdel då man gärna vill ha nån som sticker ut och är van att agera matchvinnare då man möter lite tuffare lag.
 
Botten mot toppen och hittills har det varit få om ens några skrällar så det verkar kunna bli en serie indelöad i två delar. Återstår att se om något lag hmanr i mittenskiktet av serien.


Arvika IBF - Skoghalls IBK 7-8 e. sudden  (tips 1)
En match man hade velat se med facit i hand. Såklart! Men med barn i farten får man inte alltid till det.
 
Ledningen svängde mellan lagen och måste varit en spännande holmgång på plats. Det var det även när man smög på mobilen. När man följer en match på det sättet blir det så många intryck som man hinner att få som man inte får om man är på plats, det blir lite mer svart ocvh vitt framför en skärm.
 
När vi går från 1-1 till ledning 3-1 i början av andra så tänkte jag ”fan vi är nog rätt stabila i år” för att innan den perioden var slut både hinna tänka att ”vi suger som tappar 3-1 till 3-4 och vi låter deras poänggörare göra mål” och ”gött med kvitterat innan paus, nu jävlar visar grabbarna i sista att vi är Nya Skoghall”.
 
Men det gjorde vi inte. Inledningsvis i alla fall. Men till slut så. Ledning direkt i början av tredje och hopp om att nu går vi ifrån och vinner den här matchen byttes efter tre snabba mål från Arvika till en bitter känsla av att är vi inte bättre än så här. Men det är vi. Ville Ronnegård satte två mål fram till kvittering och sedan avgjorde han i sudden.

Ruskigt gött att se en kille som Ville Ronnegård ta för sig och på tre matcher snitta tre poäng per match. Där andra i hans årgång bytt förening så har Ville varit Skoghall trogen och att se att det nu ger resultat värmer ett Skoghallshjärta ordentligt. Vi hoppas att vi ser fler killar ha samma utveckling, det kommer fina årgångar framöver och utan att jag har exakt koll på hur många duktiga killar det kommer fram så hoppas man ju att ett par spelare per årskull hamnar i a-laget till slut.
 
Ser jag på ”mitt” lag i P05 så är vi mer en trupp där spelarna är rätt så jämna, ingen sticker ut (förutom en kille men honom nämner jag inte med namn här, och nej det är inte Adam). Med det sagt är det inte säkert att det inte kommer fram någon ur det laget utan det kanske är just det som är en viktig egenskap man skall ha, att ta stegen och utvecklingen sakta men säkert. Risken är om man blommar ut för tidigt att det blir bakslag på vägen.
 
*****
Nu väntar speluppehåll helgen som kommer. Lite abstinens men det får uppvägas av att damerna har dubbla matcher samt att vi i P05 har match mot Billingsfors borta på lördagen och att det blir en match även i hockeyn då vi möter Öas" stolthet HHC på söndagen.
 
 
Cya!
Cleon 










,

Kommentera inlägget här: