Cleon bloggar

Cykeldags

Kategori: Allmänt

Så fick man då för att man började cykla. Cykel-Melin fixade på en ny sadel och nya handtag och sedan var det bara att äntra stadens cykelbanor. Första dagen med cykel inleddes med att åka till jobbet på måndag morgon. Inga problem. Under lunchen var det möte som gällde. Cleon snackade lite med Magnus Claesson som skall drilla Skoghalls innebandys grabbar till bra mycket bättre kondition än många andra innebandygrabbar har. På väg tillbaka från lunchen så började det regna så cykeln ställdes under et tak med en massa andra cyklar. En hyfsat snabb eftermiddag och lite övertid fram till 18.30 skulle den trötte Cleon cykla ned till Haga för lite lira lite trav och sedan åka till en innebandyträning. Trodde han ja. När han närmade sig cykeln så såg den ovanligt låg ut. Så låg att den till och med saknade framhjul. Tackarrrrrrr som mannen med den röda näsan skulle ha sagt. En ny sväng till Cykel-Melin och 400 fattigare sitter nu i alla fall ett nytt fräsch hjul på plats.

*****
Mer cykelhistorier. På ett företag jag jobbade på för inte allt för länge sedan hade en tjej (som vi kan kalla Catarina) gjort ett riktigt bra arbete. Hon hade åkt som en skottspole mellan företagets olika kontor runt om i Europa och utbildat folk. Som extra tack för hjälpen lovade hennes chef en resa för 800 Euro. OK, inte mer men ändå OK som bonus.

Tiden gick och ingen resa blev utbetalad. För av de 800 EURO som bonusen var på skulle det skattas en rejäl summa. Catarina gjorde så att hon ställde en fråga om hon kunde få något annat istället. Något som motsvarade summan för resan. En cykel kanske? Svaret dröjde och frågan ställdes på nytt. Till slut dök ett svar in. Det var helt OK att plocka ut en cykel. Dock fanns det två premisser. Alla märken på tillverkaren av cykeln skulle bort och det skulle klistras på märken med företagets logga på istället. Cykeln fick dessutom bara användas till och från jobbet. Inte på fritiden. Det kallar jag bonus.

...och nej, det var inte den 1:a aril.

Cya!
Cleon