Cleon bloggar

Reflektion omgång 11

Kategori: Innebandy

Halva serien har passerat och de senaste omgångarna har utkristalliserat vissa saker med tydlighet. Återkommer mer till det när det är dags för en summering som kommer under juluppehållet. Men ni gör säkert samma analys som jag.
 
Inga skrällar den här omgången om ni nu inte anser Per-Ols seger som den sådan. Jag tippade ju etta så det var inte speciellt överraskande för mig.
 
 
Lesjöfors/Filipstad IBK - Nyfors IK 5-10 (tips 2)
Känlsan sa bortaseger och så blev det även om Lesjö hade häng efter två perioder. Men i sista ryckte Nyfors. Lesjö är nu ytterst illa ute när det gäller nytt kontrakt. Man släpar i en tunn sytråd efter tåget som lämnat perrongen. Nyfors som jag förespådde helt klart ett bättre lag än sin dåvarande placering.

Hagfors IBS - IBK Köping 9-3 (tips 1)
HIBS körde över Köping från start. 5-0 efter första perioden och de är riktigt bra nu. Har fått igång firma Endl/Bjord vilket höjt laget ytterligare ett snäpp. Inte sett vad Jaska skriver om matchen men Köping måste ha mer att önska. Hade de inte skrällt och vunnit mot oss hade de varit under strecket nu. Men bättre än så är man väl?
 
Per-Ols IBF - Kumla IBK 5-2 (tips 1)
Jag tippade en liten skrälletta här och som den expert jag är fick jag rätt. Det tightar till sig i botten och mitten av serien och det ska bli intressant att följa fortsättningen av serien. Kumla fick en plump i protokollet här men är fortsatt en stark playoffkandidat även om formen är klart vikande efter deras fina inledning.

IBK Lockerud Mariestad - Arvika IBF 3-4 (tips 1)
Här var mina expertvibbar dock felaktiga. Jag trodde på Lockerud efter den imponerande bortasegern mot Köping. Men Arvika har lyft eftertränarbytet och när Kevin Skovlund var matchens lirare i kassen kunde man inkassera tre poäng. Båda lagen är fortsatt i närhet av playoff och segern var viktiga poäng för Arvika.
 
 
Lillån IBK - Tillberga IK 5-3 (tips 1)
På pappret en jämn och tät historia och en eloge till Tillberga som skakar Lillån. Lillån upp på tredje plats och är nu där man skall vara. Tillberga näst sist men kan inte avskrivas från nytt kontrakt ännu. Möter oss i Hammarö Arena i nästa omgång och där hoppas jag inte de tar poäng mot nytt kontrakt.

Skoghalls IBK - Surahammars IBF 6-2 (tips 1)
Jag missade matchen pga magsjuka barn. Bra insats vad jag hört och det behövde vi. HIBS har spelat dagen före oss och satt press på oss genom att passera oss och då vara i serieledning. Men vi har klarat  av att vinna våra söndagsmatcher och tagit oss tillbaka i topp. Sura helt ok som det verkade och kan nå playoff även om jag tippar att de inte räcker till.
 
 
Cya!
Cleon