Cleon bloggar

Tips Allsvenskan Södra omgång 3

Kategori: Innebandy

Mycket treor nu. Omgång 3 att tippa och nu duggar matcherna tätt. Tre matcher skall spelas under den närmaste veckan och nu gäller det att ha formen på topp. Tre segrar under den här veckan sätter många lag på säker mark, åtminstone tillfälligt. Tre förluster däremot och det är förpassning till de nedre regionerna. Mycket treor som sagt och här kommer tre till, nämligen vårt antal trepoängare under dessa tre matcher. Det är vad jag hoppas i alla fall.
 
För vår del är det hemma mot nykmlingen Åstorp/Kvidinge innan vi möter de två topplagen Karlstad (B) och Göteborg (H). Tufft men inspirerande!
 
Men först till omgång 3. Intressant att alla nollpoängare har hemmamatch och att det skulle vara nödvändigt att börja plocka poäng för alla fyra. Tre av dem möter obesegrade lag och då skulle det så klart vara ännu viktigare om det gick att lugga dem på poäng, klara bonuspoäng i så fall.
 
 
Åby IBK - FBC Kalmarsund
Åby var med i målprotokollet i halva matchen senast mot Karlstad men föll till slut med 3-11. Kalmarsund vann i sudden mot Fagerhult. Åby kan ha chans här och men jag tror inte de spelar bort Kalmarsund utan tipset landar på en jämn match som slutar 6-6

Skoghalls IBK - Åstorp/Kvidinge IBS
Efter 4-12 i premiäromgången vann Å/K hemma mot JIK med 7-3. Viktigt för dem som nykomlinbg. För oss var det till att inkassera en ny uddamålsförlust mot Lindås. Dock ett steg framåt och vi växer in den allsvenska kostymen. Förhoppningsvis har vi gjort det ännu mer efter den här matchen och gärna med tre poäng på kontot. Får vi stopp på deras erkänt duktiga förstalina tror jag det går vägen. 6-4 i öppen bur.
 

Fagerhult Habo IBK - IBF Örebro
Örebro föll hemma mot Lerum och känslan var att de måste vara bättre än mot oss för att vara en aspirant på playoff. Fagerhult tappade till suddenförlust mot Kalmarsund men tar revansch här och vinner komfortabelt med 7-4.
 

FBC Lerum - IBF Göteborg 
En derbymatch innan derbyomgången. Lerum tog en viktig seger mot Örebro och Göteborg fortsätter att imponera. De har bara släppt in tre mål på två omgångar och det är ruskigt starkt. Jag tror Lerum dubblar den siffran nu men Göteborg vinner med 5-3.
 
Jönköpings IK - Karlstad IBF
Två lag som varit uppe och vänt i SSL men som har helt olika start iAllsvenskan med två klaraförluster respektive två segrar. På pappreten lättippad match om man enbart ser på de resultaten. Jag tror det kan bli tufft för Karlstad här men eftersom Jönköping bara gjort fyra mål på två matcher tror jag inte de lyckas göra fler mål än Karlstad som är vana att ösa in poäng. 3-6
 

Malmö FBC - Lindås IBK
Lite likt den första matchen jag tippade i den här omgången så var Malmö med i målprotokollet borta mot Göteborg men rasade de sista fem minuterna. Lindås vände mot oss och har full pott. Läge för Malmö att ta sina första poäng. Skrälltippar suddenseger till hemmalaget, 6-5.
 
 
Cya!
Cleon