Cleon bloggar

Tips SSL

Kategori: Innebandy

Nu när vi äntligen fått ett SSL-lag i Värmland får jag väl ge mig på att tippa serien. Inte världens största analys men ändå lite tips som man kan bli trackad för. Nu började jag med det här inlägget innan första omgången men har inte hunnit ut med skiten förrän nu men rankingen är densamma.

1. Storvreta
Att vinna SM-guld är svårt, att vinna dubbelt är ännu svårare och att som Storvreta gjort lyckats vinna en trippel är enormt bra. Och man är favorit till fjärde raka enligt mig även om risken för mättnad är stor så finns det en morot i att bli ännu mer legendarer för varje guld man tar. 8-1 mot Warberg gav känslan av det i alla fall. Förlusten mot Granlo tar jag med ro.
 
2. Falun
Var nära att fälla Storvreta förra säsongen innan Storvreta visade klass. Hamnar högt i år och kan vara laget som petar mästarna från tronen. Har några riktikgt starka kort som är "bäst i klassen" och kommer vara första utmanare om guldet. Förlsut mot Linköping säger väl ingenting om Falun men det är klart att i en premiär skall man kanske vinna den för att kännas som riktiga vinnarskallar.
 
3. Pixbo Wallenstam
 Knockade Helsingborg i premiären och Jon höll nollan. Han är snart uppe i Tjompenklass. Emil Jukonen hängde "ett gäng". Huserade i ettan när vi mötte dem och visst han var bra men inte extremt bra men det är en kille som fått grymt bra utveckling. Var ju bara barnet iofs när våra tanks mötte honom.
 
4. Warberg
 Borde vara revanschsugna sedan förra säsongen men åkte på världen smäll av Storvreta i premiären. Har dessutom sparkat tränaren INNAN säsongen. Stort frågetecken men håller ändå så klart hög klass och skall bara till slutspel och utmanar om en finalplats.Kul att se hur värmlänningarna klarar sig den här säsongen, är det landslagsklass även nu?
 
5. Helsingborg
Borde kanske rankas ned med tanke på att de torskade med 0-6 i premiären. Men det är sånt som händer. Har styrkan på hemmaplan och där skall man grundlägga en slutspelsplats. Man hittar nog rätt snart och är det dags att ta sig till semifinal kanske?
 
6. Linköping
 Stabila Linköping känns det inte så? Kan slå vilket lag som helst och slog Falun i premiären vilket tyder på styrka. Räcker dock inte längre än plats sex i serien och kanske kanske finns i semifinal inom räckhåll. Final blir nog tufft men ge föreningen några år till så kanske det är dags.
 
7. Granlo
Segern mot Storvreta i premiären gav eko i hela innebandyvärlden. Själv lirade jag till 5.00 på Unibet! Analysen var ju stenklar. Storvreta hade pulvriserat Warberg i Schweiz. Kommer tillbaka lite mätta, vet att man småsover sig igenom serien och sedan då satällas mot en stekhet nykomling i en lurig arena. Säkra pengar! Och hur bra är Patrik Svensson? 5+1 = . "Hyfsad start". Risk för baksmälla nu kanske men laget är en stark slutspelskandidat.
 
8. AIK
Vann en viktig premiär mot Karlstad och hade enligt rapporterna en växel till att lägga in även om matchen var rätt jämn. Kan definitivt komma högre upp men jag placerar dem på sista slustpelsplatsen så länge.
 
9. Karlstad
Nykomlingarna de två senaste säsongerna har slutat 8:a (Linköping) och 11 (Jönköping) och det känns inte som Karlstad är sämre. Jag har inte sett Karlstad mer än när de slog oss i finalen i Kallsta Open. Bröderna Colling och Kongstad höll hög klass då och kommer göra det i serien också. Nyckeln blir målvakts- och försvarsspelet. Det MÅSTE sitta perfekt. Sett till premiären kan det förbättras något. Nu väntar en viktig match mot Mullsjö i nästa omgång.
 
10. Capiero Täby
Lite dekisvarning men sånt kan ofta svetsa samman grupper och få dem att prestera bättre än förväntat men känslan är att detta blir en liten mellansäsong för CT. Nej, inte Charlie Tennis utan Capiero Täby.
 
11. Dalen
Final i våras och rankas 11 i år. Är helt medveten om att med alla bitar på plats så blir det slutspel även i år men det vill ja se på plan först.Har några tunga tapp som jag vill se hur man klarar sig utan
 
12.Tyresö Trollbäcken
Slog Dalen och det är viktigt. Siktar på att bli bäst i Stockholm och det kan såklart gå. Men jag tippar dem stegen bakom sina medtävlare där.
 
13. Jönköping
 Säsong två. Även här upp till bevis. Gustaf Ihrman dominerade styggt i vår serie förra säsongen men håller han i SSL? Inte riktigt någon Patrik Svensson klass i match 1 om man ser till poänggörandet i alla fall. Johan Andersson lär vara tvungen att prestera ännu en säsong.
 
14. Mullsjö
 Tippar dem här för att de fortsatt är lite anonyma för mig. Torsk i premiären mot CT
 
 
 
Cya!
Cleon