Cleon bloggar

Mina minnen till en lista - plats 5

Kategori: Innebandy

cOP listade Skoghalls fem skönaste matcher hittills under de två åren i Allsvenskan. Nu så här ruskigt långt efteråt ger jag mina minnen till de matcherna. Plus att jag kommer lägga till nån egen höjdarupplevelse. Kanske.

Plats 5
Hammarlunden 2012-02-11
Skoghalls IBK - Malmö FBC 6-5 SD

Serien var egentligen körd efter förlusten mot Östra (9-12) i Sundsta Sporthall i den 12:e omgången. Så borde det ha varit. Men vi tragglade oss kvar och smög närmare men innan den här matchen hade vi förlorat mot Partille efter en usel förstaperiod och läget var minst sagt prekärt. Malmö låg på säker mark och hade i stort sett redan klarat kontraktet när vi mötte dem i den 17:e omgången.

Det här var en jämn match med två mer framträdande känslor och det var att det kändes som vi var bättre när vi tuggade på framåt men också att Malmö var ett lag med mycket inövat anfallsspel som kändes farligt gång på gång när de fick tid att b ygga upp sina anfall.

Trots överläge i skottstatistiken efter två perioder var vi i underläge.målmässigt med 2-3. Men vi vände i sista och hade ledningen 4-3 trots en utvisning av Kristian Wendel. Tyvärr kom en kvittering med knappa fem minuer kvar efter ett sånt där snygg anfallskombination och man satt och ändå ville ha en poäng. Men retligt nog gjorde Malmö 5-4 med 45 sekunder kvar och Skoghall tog time out. I efterhandssnacket var det rena dundermedicinen som levererades i detta snack. Det må va hänt men det var inte det som gjorde att vi (eller vi och vi, läs Nisse) ordnade en makalös vändning.

Vi plockade målvakten och gick för kvittering men vid mittplanen bröt Malmö bollen efter ett misstänkt slag. Malmöiten som bröt bollen hade öppen gata mot öppen bur och hela Hammarlunden kände den allsvenskan ridån sänkas för Skoghalls Innebandy. Ingen omedelbar signal hördes från domaren.inneban Endast ett skrik hördes i Hammarlunden, ett avgrundsvrål, ett klassiskt NEEEJJJ från Hasse med Hästsvansen. Jag är inte säker på om det var domaren själv som blåste eller om det var kraften i Hasses skrik som gjorde att pipan kved ur sig en signal och domaren ryckte till och ställde sig i en frislagsposition för oss.

Resten är historia. Nisse hängde två, Hammarlunden fick tokspel och vi fick med oss två oerhört viktiga poäng i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.


Cya!
Cleon