Cleon bloggar

Tips omgång 17 division 1 Västra Svealand

Kategori: Innebandy

Det är fortfarande ruskigt jämnt runt de båda strecken och ännu är det bara Ekeby som inte är inblandat i någon fight över huvud taget. Ja, kanske Falun också. Men, nu kommer det bli fler snart. Kanske inte redan efter den här omgången men snart. Mina tips är stekheta men det är ju inte världens skrällar som jag fått in men ändå. Nya gissningar kommer här.
 
Skattkärrs IK - IBF Falun Ungdom
Skattkärr åkte ner på jorden igen senast mot Sjöstad. Efter tre raka segrar blev det förlust med 3-11 och ner under strecket igen. Detta eftersom Hagfors planenligt vann mot Ekeby. Falun Ungdom vann mot Köping och har väl sitt på det torra men bör ändå inte förlora här. Falun vinner. 7-4.
 
Tillberga IK - Ekeby IF
Tillberga var nära att komma ikapp oss senast. Jag förstår fortfarande inte hur det gick till. De hade inget direkt tempo i sitt spel men skall ha en eloge att de kämpade bra. Ekeby är som ni alla vet redan avhängda och får leva sitt liv i division 2 nästa säsong. Tillberga vinner här och ser därmed ut att klara kontraktet. 7-4 här med.
 
Hagfors IBS - MIK Västerås  
Hagfors vann som sagt mot Ekeby och tog sig över strecket. MIK låg riktigt pyrt på det men har efter tre raka häng på playoff igen. Det är alltid tufft att möta Hagfors borta. Den här matchen är också tuff att tippa. I den senaste hemmamatchen vann HIBS mot med 14-7 så då borde man väl vinna här? Nja. Slår till med tipset att MIK Västerås istället tar sin tredje raka uddamålsseger. 6-7.
 
Surahammars IBF - Sjöstads IF
En viktig match kring playoffstrecket. Surahammar avgjorde sent borta mot GS och tog tre viktiga poäng. Sjöstad körde över Skattkärr och har några ruskigt effektiva poänggörare. Här lär det bli jämnt. Surahammar känns lite som Skoghall, dvs ett lag som oftast spelar jämna matcher och inte vinner stort (förutom mot Ekeby). Sjöstad kan krossa men gör det inte i denna svåra bortamatch. Kryss och Sjöstadseger i sudden är mitt tips.
  
Skoghalls IBK - Arvika IBF
Ett viktigt och på pappret roligt derby. Här lär det inte bli nåt gnetspel i alla fall för Arvika har seriens bästa radarpar och de lär bli beordrade full fatt framåt. Det behövs också för vid en förlust lär Arvika om in få vinka bye bye till sin playoffchans i alla fall få oerhört tufft att ta sig dit. Så det lär vara ett ruskigt taggat Arvika som kommer till spel. Vi jagar revansch får höstmötet som vi slarvade bort och tappade med 5-6 och moroten att hänga av ett lag i playoffjakten borde vara en tillräckligt stor för killarna. Förhoppningsvis mycket folk på läktaren och bra drag kommer ge dem inspiration till tre poäng. Men ska jag tippa och ha vår senaste match på näthinnan får det bli kryss. 6-6 och en mållös förlängning
   
IBK Köping - GS 86 AIF (spelas 1/2)
Köping förlorade borta mot Falun men var lite "rånade" och kunde tait poäng av serieledarna. Nu är man istället på fjärde plats och om Sura vinner sin hängmatch är faktiskt laget under strecket. Så nåt annat än seger mot GS har man inte råd med. GS som föll snöpligt hemma mot Sura. De räcker inte här heller utan får jaga poäng i resterande matcher för att ta sig över nedflyttningsstrecket. 7-4 till hemmalaget.
 
 
Cya!
Cleon