Cleon bloggar

Elitloppslördagen

Kategori: Trav

Äntligen är den här. Julafton! Så ruskigt gött att läsa på, analysera och drömma om sju rätt. Här kommer lite tankar.


V75-1:
En jättebra häst är favorit, 12 Mr Picolit. Men spåret gör det såklart värt att gardera på den stora kupongen en sån här helg så man överlever första avdelningen. På den lilla kupongen blir det spik. 8 Parkin är andrahäst i loppet efter en fin insats senast då den vann men även här är läget ett aber. 4 Inhibited kommer också från seger och Melander har formen på topp, streck. 5 Exdream är livsfarlig om han får smyga med och spara speeden till slut, likaså 10 Belgrado. 1 Burning Line Gral har läget, 6 Lets Go On har många förespråkare och 3 Elora Hannover måste Stig H få ordning på nån gång.


V75-2:
Här ser vi ännu en bra favorit i 4 Västerbocheckpoint. Kan bli spik på den. Dock Melanders stall i toppform och 14% på 9 Long Night är intressant. 11 Pampas S.I.R är skrällen.


V75-3:
Ännu en bra favorit i 2 Tamla Celeber men det har blivit väl stor streckpocent på den. Låser på den och 8 Nalda Hof som slagit Tamla i Frankrike och var bra i Oslo. Letar ni skrällar? Ta med 5 Aisle Stand!


V75-4:
9 Jocke är klar favorit från bakspår. Min förstahäst är 2 Hurricane Blue men eftersom den felat två av de tre senaste och Solvallapubliken den här helgen är galen kan det bli galopp. Gardera på. Skrällar är 4 Keep Well och 5 Master Amok


V75-5:
Åter en bra favorit i 3 Braås Palema men också här en favorit som kan fela på grund av publiken. 1 Jocasta Lane kan kanske svara upp ledningen och blir farlig då. 9 Opprotunity har sett riktigt fin ut och ska med. Magnus Jakobsson kör 12 Global Kitten och den är intressant till 8%. Sedan finns det några luringar. 8 Hazelmere till 3%?


V75-6:
Här kommer omgångens idé. Jag hade en förhoppning att 7 Calvados Crane skulle bli lite bortglömd då den satt fast senast och när den nu fick ett lite sämre spår. Andrahandare lär den bli då 2 Hard Cider blir favorit. Jag både hoppas och tror att Calvados kommer till spets. Tuff körning lär det bli men Calvadosen har inget emot det. Skulle det häxa finns fler som kan vinna men jag spikar Calvados Crane på ALLT!.


V75-7:
Harper Hanovers och vilket lopp sedan. Årets roligaste och mest svårlösta. Omöjligt att bena ut. Härligt! 8 Pitch Command. 3 Twigs Tarzan och 9 Winning Love är alla goa skrällar på min kupong.




Cya!
Cleon