Cleon bloggar

Men rätt ok ändå

Kategori: Innebandy

2-7 mot Lesjö i onsdags. Lesjö är förvisso ett bra lag och kommer att plocka fina poäng i vinter och tillhöra toppen av division2. Men skall Skoghalls Innebandy ha nåt att göra i division 1 krävs bättring. Spelet var enligt rapporterna inte helt strukturerat och det var mycket hälar på killarna som hade svårt att hitta sina positioner.

Matchen idag mot FCB Göteborg var ett klart steg framåt. Visst, det blev förlust och siffrorna blev nästan en copy från onsdagsmatchen men ändå. Nu blev det 3-7 och att göteborgarna var bättre råder inget tvivel om men siffrona blev väl stora. Det fanns två orsaker till det. Dels en storspelande målvakt, i vissa lägen tog han allt, både de skott han såg och även skotten och styrningarna han inte såg. Sedan orsak två, Skoghalls brist på att sätta lägen. Både Lill-Kjelle och Ekstam borde ståtat med ett varsitt hattrick efter matchen Jkob gick mållös av planen och Ekstam gjorde "bara" ett. I det stora hela såg det dock bra ut, det viktiga var att se att det fanns en struktur i försvarsspelet och att det såg stabilt ut och det gjorde det, mestadels.

Nåväl, det delas som bekant inte ut några tre-poängare i träningsmatcherna innan serien kör igång och det är tre veckor till att fila detaljer på. Något som jag är övertygad om att ledarkvartetten fixar innan face-off mot TT den 20 september.

Cleon noterar:
-Många individuella misstag som gör att FCB Göteborg får göra sina mål. Backarna måste bli mer noggranna och inte så naiva i sina uppspel.

- Ekstam med sin tyngd blir en viktig pjäs framför mål. Han skall plocka bort motståndarnas backar och skapa ytor.

- Oscar Björkdahl blir årets nyförvärv!

- Missar Karlsta Open eftersom det är smålandsdags. Det hade varit intressant att följa laget i (minst) tre matcher den kommande helgen.

- Min idol heter trots allt Smink. Några kilo lättare och bara så där allmänt skön. Dags för att bli matchhjälte i två derbyn i vinter Sminket?


Cya!
Cleon