Cleon bloggar

Äntligen

Kategori: Musik

Av olika anledningar har jag missat Thåström då han spelat i Karlstad. Men igår var det dags. Äntligen!
 
Jag kom dit precis till att spelningen skulle starta. Och helvete vad varmt det var i Nöjesfabrikens lokaler. Längst bak fick jag givetvis stå också och det är ju en faktor som gör att det är svårare att övertygad en åskådare då man inte får den absoluta närkontakten och riskerar barsorl. Nu var det ingen fara även om jag hade velat stå längre fram. 
 
Inledningen är lite svajjig i mitt huvud, precis som att jag måste acklimatisera mig. Har upplevt samma på några Winnerbäckkonserter. Men efter tre låtar är jag med i matchen. Tyvärr innebär det att jag inte är helt synkad när en av mina favoritlåtar, Nere På Maskinisten inte funkar fullt ut hos mig när den kommer som tredje låt. Annars inleds konserten med Dansbanssångaren och det är ett utmärkt val. Thåström är snart 60 år och det är underbart vemodigt att höra
 
Jag säljer ut det sista nu, mamma
Jag säljer ut det sista som jag har
Ikväll är det min stora Grand Finale här å sen
Har jag bara några hundra mil kvar


Klart positivt är det att det är låtar som överraskar mig som inte är de jag lyssnar mest på, Kärlek är för dom, tung och klar bra och framför allt Ingen Sjunger Blues Som Jeffrey Lee Pierce. Helvete vad tung, bra och innerlig!
 
Sedan är det otroligt gött att mina absoluta guldkorn, pärlorna som jag spelat så högt i mina hörlorar att det nästan varit ohälsosamt, att jag nästa kunnat känna lukten av blodet från trummhinnorna som är på väg att sprängas. Kort biografi Med Litet Testamente och Beväpna Dig Med Vingar är det främst jag tänker på. Det blir inte bättre än så.
 
Sololåtarna från tidigare Thåströmplattor och Imperietlåtarna funkar hyggligt men jag hade hellre velat hört några andra därifrån. En avskalad Blå Himlen Blues hade ju varit mumma men kanske för mycket en sån här konsert.
 
Jättebra Thåström! Jätteglad att jag gick dit! Hoppas hoppas på en ny turné när nästa platta kommer och att energin är på sama nivå.
 
 
Cya!
Cleon