Cleon bloggar

Amarone della Valpolicella Classico - Zenato

Kategori: Vintips

Jag har fått kommentarer från både Torgel och Carro att de tycker att det är bra/roligt att jag lägger upp lite vintips. Det trodde jag inte egentligen skulle vara så intressant men desto roligare då att få såna kommentarer. Torgel tyckte givetvis att jag borde pusha för Amarone-vinerna. Det gör jag så gärna. Bara det att jag dricker det väldigt sällan. Och givetvis beror det på prislappen.



Jag kan erkänna att jag bara köpt ett Amarone själv på Systembolaget och det var när vi hade fått slutlönen på Active 24. Lön för fyra månader samt semesterersättning för outtagna semesterdagar gjorde ju att vi snackade ett FETT belopp. Jag kunde inte annat göra än att köpa det dyraste Amarone de hade i butiken i Karlstad vid det tillfället. Valet för på Amarone della Valpolicella Classico (Zenato) och det behövde jag inte ångra. Prislappen på 369:- bekom mig inte när jag inhandlade två flaskor. Alkoholprocenten (16,5%) var lika hög som kostnaden för flaskan men det var bara positiva upplevelser.

Givetvis avnjutes vinet helst till något mörkt kött. Oxfilé, ryggbiff, entrecoté med valfria tillbehör.


Betyg på
Amarone della Valpolicella Classico (Zenato):
Cleon: 5 (lätt dessutom)

Och jag lovar, dyker det upp en fet julbonus (liten chans dock) så blir det en favorit i repris, då kommer det serveras en flaska av ovanstående vi på nyårsmiddagen.

Cya!
Cleon