Cleon bloggar

Public Service regerar

Kategori: Allmänt

Härom kvällen briljerade SVT med fyra raka program som gör att jag darrar för tanken att Public Service skulle försvinna till förmån för reklamtv.

Rakt på med KG Begström - intervjuade IKEA's grundare Ingvar Kamparad. kanske inte världens bästa intervju eftersom det bara var en halvtimme men ändå tillräckligt för att vara bra. Kamprad, trots hans bakgrund är en oerhört intressant person. Men man skulle vilja se ett längre reportage för att få ännu mer förståelse om varför och hur IKEA kan ha blivit en så stor företagskoncern. Och hur det uppstod, och hur det utvecklades.

Debatt - om journalisternas makt. Eller krönikörernas makt. Lagerbäck steg i aktning efter det programmet. Jag tyckte att han uttalade sig bra. Tyvärr tyckte jag Janne Josefsson inte var helt på hugget i programmet, kan anledningen vara att han inte har nåt sportintresse?

Dom kallar oss artister
- Nära Håkan Hellström. Magnus Broni som ligger bakom programmet har alltid varit en suverän programledare till Musikbyrån. Och första programmet i den här serien höll hög klass. Oavsett vad man tycker om Håkan Hellström, för han är inte min favorit även om jag gillar skarpt att personer som Håkan kan vara idoler i den här världen då alla skall vara så tillrättalagda.

Korrespondenterna - backpackers och supa och knark i Östasien. Och om miljöförstöringen som turisterna bidrar till. Erika Bjerström, tidigare EU-reporter är också en jounalist av högsta klass som nu tog oss genom turismen och dess problem men även förslag till lösningar.

Cya!
Cleon