Cleon bloggar

Rättvisa har skipats

Kategori: Allmänt

För cirkus en månad sedan blev vår bil skavd av en lastbil i rondellen vid Norra Allén. Vi följde efter lastbilschauffören och när jag gick fram till passagerarhytten vevade han inte ner rutan, han satt och snackade i mobiltelefon så jag fick knacka på rutan för att han skulle observera mig. "Vad är det" sa han med spelad förvåning. "Vad det är" sa jag, "du var ju på oss i rondellen med ditt bakparti". "Det märkte jag inte" sa han. Han klev ur bilen. 60 år, gick med vankande gång och jag visade honom vad han gjort. Han mumlade då "första dan på jobbet, nu är det kört för mig". Hur som helst, han vägrade erkänna att han varit på vår bil trots att jag visade honom märkena han åstadkommit. Jag ringde polisen men blev runtkopplad till diverse personer som hela tiden hänvisade mig vidare. Vi skulle till BVC med Adam och jag kände mig stressad så jag bad honom om telefonnummer så han kunde skriva på skadeanmälan senare under dagen.

Då stannar en BMW och en annan bil bakom oss. Ur kliver en kille i femtioårs-åldern ocj jag lovar hade det funnits en Bert Karlsson look-a-like-contest hade han vunnit alla pris som delades ut. Han frågade mig vad som hänt och pratade lite med lastbilschauffören och Lena. Han störde sig på en formulering hon gjorde och jag ställde på honom lite och då skrek han åt mig "DET HÄR KAN NI ALDRIG BEVISA ATT DET ÄR VÅRT FEL". Jag tog då några steg mot honom och spärrade upp ögonen och skrek nåt tillbaka, jag kommer inte ihåg vad nu. Resultatet blev i alla fall att han sa att vi skulle kontakta nån lackeringsfirma och ta reda på priset så skulle han tänka sig att betala vad det kostade.

Dagen gick och vi bestämde oss för att skita i verkstad utan skicka in en skadeanmlan ändå. Mest bara för att de uppträtt som svin plus att när chaffisen skulle skriva upp mitt mobilnummer hade han så dålig syn att jag fick skriva det åt honom. Därför skulle de kunna få en anmälan mot sig När vi dagen efter tog en kontakt vägrade chauffören på inrådan av sin chef att skriva på anmälan trots att jag uppfattade att de skulle göra det vid ett samtal på kvällen innan. Kostnaden för detta som vi räknade med att få ta var vår självrisk på 4300:-

Men i måndags kom beskedet, försäkringsbolagen anser att lastbilschaffisen orsakat skadan och att vi får full ersättning. Mannen med den röda näsan skulle sagt Tackarrrrrrrrrrr. Jag nöjer mig med att njuta över att rättvisa skipats.

*****
30852-22


Vad det gäller Charles Bukowski så har jag läst ALLT. Ni som sniffat på Bukowski skall definitiv läsa Sture Dahlström. Honom får ni inte missa.

30852-23


Cya!
Cleon